What silence hides

DREAMSHADE - WHAT SILENCE HIDES (2011)
Här var det melodic death metal. Nå, vad säger vi om schweiziska Dreamshades debutplatta What silence hides? Själv tycker jag den är genialisk. Har nu hunnit lyssna in mig under några veckors tid, och den blir bara bättre och bättre.

Titelspåret What silence hides är en perfekt början på hela albumet och redan där får jag känslan av en grym platta - välarbetad och genomtänkt. Min personliga favorit är Wide Awake. Kan riktigt känna känslan av att stå in the front row under denna låt och suga in varenda ton. Perfect match tillsammans med lite headbang också. Imagine!

Dem har ett eget och personligt sound, vilket jag gillar. Tycker verkligen denna platta borde öppna fler dörrar inom melodeath-genren. Med deras blandning av gitarrsolon och melodier knockar dem mig totalt!

01. What Silence Hides
02. As Serenity Falls
03. Revive In Me
04. Wide Awake
05. Eternal
06. Miles Away
07. Only Memories Remain
08. DeGeneration
09. Erased By Time
10. Open Wounds
11. It's Worth a tryFebruary 8th


En av mina favoritgubbar fyller år idag - femtio dessutom... Mr Vince Neil!

Gary Moore, rest in peace

En efter en trillar de av pinnen.
Gary Moore ska tydligen ha dött i sömnen, 58 år. Han var en av dem artister jag började lyssna på i tidig ålder, ungefär när jag var sex år. Självklart var det Out in the fields som spelades mest, den är ju en klassiker. Och det är ju knappast en överdrift att säga att låten är fruktansvänt bra.
Hur som helst så är jag chockad över denna bortgång. Ännu en liten del av min barndom som försvunnit.
Rock in peace, 6 februari 2011.

Arch Enemy till Metaltown!

Metaltown, Sweden Rock? Metaltown, Sweden Rock?
Det ser mer och mer lovande ut för Metaltown. För att vara helt ärlig så lutar det väldigt mycket åt det hållet för tillfället. Har lagt SRF lite åt sidan. Det känns verkligen inte helt okej dock, men men...
Kan erkänna att det tar emot att inse detta, tar emot något så in i helvete att missa Judas Priest sista spelning i Sverige och sedan veta att det aldrig kommer bli något mer med dem live efter detta året, typ.

Samtidigt så tror jag fan att Metaltown kommer bli helgrymt. Visserligen kommer deras bandsläpp inte att slå SRFs på långa vägar men att Arch Enemy ska dit gjorde min dag.

Vad sägs förresten om Amon Amarths nya låt?

RSS 2.0