Lost in violence

ESSENCE - LOST IN VIOLENCE (2011)
Det här är snuskigt bra! Bandet heter Essence och är ett thrash metalband från Danmark. Efter att de blivit signade hos Ulitmhate Records så släppte de tidigare i år, närmare bestämt i februari, sin debutplatta Lost in Violence. En platta som jag personligen tycker är svinbra rakt igenom.

Bandet planerar att påbörja inspelningen av ett uppföljningsalbum i mitten av februari 2012, i The Abyss studio här i Sverige. De beräknar vara så gott som klara i slutet av mars samma år. Hur som helst, nog snackat. Detta är ett grymt album! Om det känns obekant, så är det fan på tiden att börja lyssna...

01. Allegiance
02. Unlimited Chaos
03. Pestilence
04. Blood Culture
05. Night's Destruction
06. Oblivion
07. Shades of Black
08. Trace of Terror
09. Lost in Violence
10. Aggressive Attack

Se på detta underbara omslag, ett jävla konstverk. Fierceeeeee!
Metaltown

Göteborgs galopp, 17-18 juni 2011

Metaltown, dag ett!

Pissregnet i kön in såg inte alls så lovande ut, men det klarnade upp rejält och solen tittade fram. Min kära vän Malin taggade SOAD till tusen. Och ja, hur jäkla bra var dom inte då? Svinigt bra, jävlar. En gång till? JA TACK.


RAUBTIER
"Vakthund, vakthund, jag är din vakthund. Alltid tätt intill med både hugg och slag". Raubtier i all ära, tre små finurliga karlar från Haparanda. Det var bra drag faktiskt, och jag fick mina smalben totalt söndersparkade efter att, som vanligt, hamna mitt i moshen...
Lite lagom lycklig (läs: helt jävla fucking aslycklig) tjej som fick sin Glorious Collision-platta signerad. Fick även till en jättecharmig bild tillsammans med Hannes också. Snacka om att jag var astaggad och förväntansfull som in i helvete inför Evergreys spelning senare på kvällen...
EVERGREY
Andra gången inom en vecka och jag klagar verkligen inte. Som väntat ägde de som fan och levererade en grym konsert! Tror nog jag sjöng halsen av mig på Monday morning apocalypse, kändes som halsjäveln var uppriven från insidan och delad i tusen delar.

Dag två påminner om dagens nederbörd.
Det regnade som ett as andra dagen. Fick nog av regn precis innan Bring me the horizon skulle dra igång med sin spelning, så jag gick och gömde mig under regnskyddet där de spelade Black Sabbath istället. Där satt jag och inväntade bättre tider och för att bege till Avenged Sevenfolds spelning. Ett band som verkligen överraskade mig som in helvete. Definitivt mycket bättre live än på skiva. En riktigt kanonspelning, trots det vidriga regnet.ARCH ENEMY
Angela Gossow, snygg som satan och growlar som en jävla gudinna. Nu har jag visserligen ingen aning hur varken satan ser ut eller hur gudinnor growlar, men jaja. Tänkte i alla fall inte så mycket på regnet trots att hon nämnde det ett flertal gånger. Efter denna konsert skall jag verkligen ta och införskaffa nya plattan, inget snack om den saken!

Sweden rock, del 3

Sista delen från Sweden Rock kommer här!MUSTASCH
Trots att Ralf är som han är och som person ganska rolig, så tycker jag att Mustasch som band är tråkiga. Låtarna börjar bli tjatiga och jag tycker inte de är något drag på scen.


ROB ZOMBIE
Har man inte en crush på honom innan konserten, så har man det garanterat efter. Eller nej, kanske inte... Men jag måste erkänna att trots att jag lyssnat på honom mycket innan, så är det ingenting jämfört med nu efter. Han är ett geni rakt igenom. Hans typ av musik är inte sådan som jag brukar lyssna på i vanliga fall, men något har han som jag fastnar för. En av de bättre spelningarna på SRF enligt mig.

HELLOWEEN
Någon jäkel skrev att Are you metal var deras sämsta låt under spelningen men jag håller faktiskt inte med. Visserligen kan jag nog inte bestämma mig för varken sämsta eller bästa, men rysningarna kom framåt slutet när de drog i gång med I want out och hela publiken skulle vara delaktig. Åh, så bra!


BLACK LABEL SOCIETY

I och med att Zakk är en så pass duktig gitarrist som han faktiskt är, så förstår jag mycket väl att han vill ha lite tid där det bara är han och gitarren. Men i längden blir det dock otroligt tjatigt. Lyckligtvis har han en bit kvar tills han kommer upp till lika många minuter solo som Whitesnake hade kvällen innan. DÅ var det fan på tok för mycket och för länge, jag stod inte ut. För övrigt var det en bra spelning, Bleed for me är en sån jävla bra låt måste jag få påpeka.
OZZY OSBOURNE

Ja, ni kära vänner, även gamle Ozzy rör sig för mycket på scen för att kunna få en okej-inte-suddig-bild. Tråkigt nog blev jag lite besviken när det gällde hans spelning, faktiskt. Den var inte alls så bra som jag hade förväntat mig att den skulle vara. Visserligen tyckte jag att han sjöng bättre nu än var han gjorde i Globen 2010, så där kan jag inte klaga.

Förutom min besvikelse, så fick jag mig ett gott skratt när han gick loss med sin skumslang. Det leendet han hade på läpparna då, gjorde mig alldeles lycklig. Älskade Ozzy!

(En minst sagt kortfattad "recension" om Evergreys spelning finns här för den som vill)

En biljettlös bitterfitta...

Orsak till att vara bitter som in i helvete?
Jag hade då fan ingen biljett till Big 4. Hade hoppats på att konserten skulle bli skitkass, och att det skulle vara jätteovärt att ens ha ägt en biljett. Men, inte fan gick ens jag själv på det där. Satte mig istället utanför Ullevi med Johanna och lyssnade när det väl var dags, kändes inte lika surt då. Faktum är att det var jävligt mäktigt trots att vi inte riktigt befann oss på plats, men jag sitter i alla fall hellre utanför och verkligen hör dem på riktigt, än att sitta i soffan hemma och glo på tvn, faktiskt.

Metallicas bomber och granater

För övrigt så funderar jag på att fräscha upp bloggen lite.
Skall ta och fixa det någon regnig dag, åtminstone försöka lyckas med en ny header. Skall även fortsätta med Sweden Rock-inläggen, om det kan vara till någon glädje. Sen har jag Metaltown också... Jäklar vad jag ligger efter.
SVAR: Dessvärre måste jag nog tillkännage att alla mina gamla headers finns i min andra dator, som inte går att starta. Däremot kan jag väl glädja dig med att du kan klicka på den lilla bilden i detta inlägg, här, för att se min gamla. Jag är ju inget geni när det kommer till headers och design och sådant där, så jag tackar för komplimangen!

Edit: Använder några olika random program. Icke photoshop.

Iron Maiden

Ullevi, 1 juli 2011

Up the irons, dags för ännu en omgång Iron Maiden!

Gårdagens konsert med Maiden var minst sagt awesome. Tog bussen in till stan med Johanna cirka halv tolv och var på plats i kön ungefär 45 minuter senare. Solen sken som aldrig förr, och som vanligt när man bär svart så brände det som fan på ryggen. Knäppte några bärs och chillade gärnet, eller ja så mycket det gick i alla fall. Hade inte så mycket ro i kroppen med tanke på vad vi satt och köade till.

SABATON
Jag tror aldrig jag har sett ett helt band så glada som Sabaton var igår. Jävlar, det verkligen lös om dem. Visserligen inte så konstigt eftersom vi var den största publik de någonsin haft och att de dessutom fick vara förband till självaste Iron Maiden säger ju sig självt. Det måste var grymt stort för dem, fan vilken mäktig känsla!


IRON MAIDEN
När det kommer till Maiden så tyckte jag att de var bättre igår, än när jag såg dem förra gången på Sonisphere 2010. Setlisten var nästintill perfekt enligt min åsikt och jag fick sån jävla gåshud när de drog igång med When the wild wind blows, fy vad bra. Som vanligt har jag inte riktigt landat på jorden än, och lär väl inte göra det än på ett tag heller.

(Har inte så mycket att säga om det andra förbandet, Graveyard, mer än att de var ganska bra. Kändes dock mer som en sömntablett, men absolut helt okej.)

RSS 2.0